Bij Tjill krijg je altijd scherpe prijzen.

Virussen uit de lucht

De razendsnelle spreiding van COVID-19...

...heeft de druk om onszelf en elkaar te beschermen vergroot. Nu ook de WHO heeft onderkent dat een belangrijke verspreidingsweg van het COVID-19 via aerosolen plaatsvindt is het van belang om goed voor je medewerkers en klanten te zorgen. Daarom is een gezonden en veilige (werk)omgeving belangrijker dan het ooit is geweest.

Corona

De dreiging vanuit de lucht is reëel.

Na onderzoek door gezondheidsdeskundigen en virologen wereldwijd is men het erover eens: de overdracht van virussen via de lucht en aersolen vormt een belangrijke bedreiging.

De Centra voor Ziektebestrijding (CDC) vonden dat COVID-19 tot 4m (13 voet) in de lucht kan reizen 1

De New England Journal of Medicine meldde dat het virus tot 3 uur in de lucht kan blijven hangen. 2

Onderzoek in Nederland wees uit dat de typische 1,5 meter sociale afstand tussen mensen niet doeltreffend is... en adviseerde een afstand tot 20m. 3

Hoe mensen worden besmet?

Onderzoeken bewijzen dat er twee besmettingsroutes zijn.

  • Een persoon kan geïnfecteerd raken door direct contact met een persoon of object dat het virus draagt.
  • Via de lucht, met twee mogelijke manieren van overdracht:
  • 
  • In de lucht via grote druppels (> 10 micron) wanneer mensen hoesten of niezen (1,5m risico)

In de lucht door kleine deeltjes (<5 micron), die ook worden gegenereerd door hoesten/niezen/praten.

Een complete hygiënische oplossing

Een proactieve aanpak moet bestaan uit drie essentiële componenten om ons te beschermen tegen de overdracht van virussen in een gemeenschappelijke omgeving.

 

Handen wassen    Oppervlakte reiningen   Lucht reiningen

                                      Handen wassen                                                        Oppervlaktes schoonmaken                           Lucht reiningen

   

We moeten de lucht reinigen

ASHRAE, ‘s werelds grootste vereniging op het gebied van ventilatie en luchtkwaliteit (HVAC), publiceerde volgende verklaring over de overdracht van SARS-CoV-2 en de werking van HVAC-systemen tijdens de COVID-19-pandemie:

"De overdracht van SARS-CoV-2 via de lucht is voldoende waarschijnlijk; om deze reden moet blootstelling aan het virus in de lucht onder controle worden gehouden."

Het zijn niet alleen virussen die in de lucht zitten. Iedere dag zit je gemiddeld 9 uur poer dag in een ruimte die gedeeld wordt. In totaal zit je 90% van je tijd binnenhuis door en inhaleer je 10.800 liter binnenlucht in. Bedenk dan ook dat de binnenlucht vaak 5 x meer verontreinigd is met 

Het houdt niet op bij virussen

De gemiddelde persoon inhaleert elke dag 10.800 liter binnenlucht, waarbij de meeste mensen 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen en negen uur per dag in gedeelde ruimtes die tot vijf keer meer vervuild zijn dan buiten.

De binnen- lucht is vaak 5x meer verontreiningd met:

Luchtjes  virus    VOC  Allergie

                                 luchtjes                                                                  virussen                                              VOC's                                     allergenen

Bron: EPA

We hebben nu een oplossinf om de lucht te reiningen. Hiermee kun je beschermen wat er toe doet.
MEDISCHE INSTELLING
Een slechte luchtkwalitiet kan leiden tot de overdracht van bacteriën en virussen in de lucht. In wachtkamers en consultatieruimtes moet naast de oppervlakte- en handreiniging, ook de lucht worden gereinigd.

TANDARTSPRAKTIJKEN.

Het beroep van tandarts is berucht om de slechte luchtkwaliteit. Laboratoria zijn vol met stof van giet- en slijpapparaten, en tandsartspraktijken zitten vol met ziektekiemen en bacteriën door het behandelen van patiënten. Hoe erg is het? Het beroep van tandarts behaalt de 5e plaats in de top tien van ongezondste beroepen, volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

VERZORGINGSTEHUIZEN.

Ouderen zijn kwetsbaarder voor virussen en andere aandoeningen van de luchtwegen door hun verzwakte immuunsystemen. Er is ook een groot aantal bezoekers en een duidelijke behoefte om het personeel te beschermen tegen potentiële bedreigingen vanuit de lucht.

KANTOREN

Kantoorgebouwen zijn een uitstekend voorbeeld van een ruimte die we elke dag meer dan 9 uur delen. Er is een constante stroom van bezoekers, verkopers en medewerkers. Deze brengen virussen, ziektekiemen en ziekteverwekkers met zich mee op de werkplek. Koppel dat aan geuren van voedsel in afvalbakken, vluchtige organische componenten, gevonden in chemische schoonmaakmiddelen en u beseft meteen hoe belangrijk zuivere lucht hier is.

KLASLOKALEN EN KINDEROPVANG.

Gemeenschappelijke ruimten en klaslokalen zijn broedplaatsen voor ziektekiemen en de luchtwegen van jonge kinderen zijn vatbaarder voor irriterende stoffen die allergieën en astma kunnen verergeren. Bovendien vindt het facilitair personeel het steeds moeilijker om druk bezette ruimtes effectief te reinigen.

HOSPITALITY, SCHOONHEIDSSALONS EN SPORTSCHOLEN.

Drukke gedeelde omgevingen waar we onze vrije tijd doorbrengen en ons geld spenderen, kunnen een groot risico vormen voor de besmetting. Verbeterde binnenluchtkwaliteit is een geweldige manier om klanten maximale gemoedsrust te bieden en de merkperceptie te verbeteren. Hygiëne en sanitaire voorzieningen zijn essentieel in deze omgevingen.

WAAROM AERAMAX PROFESSIONAL

EFFECTIEF, met bewezen prestaties

SLIM, dankzij gepatenteerde, responsieve technologie

GEÏNTEGREERD, passend in elke ruimte

BETROUWBAAR en duurzaam

Effectief

Het Aeramax Professional 4-fasen filtratieproces maakt gebruik van de volgende beproefde methoden om de lucht effectief te reiningen:

1: Het voorfliter vangt grote deeltjes en verontreinigingenop en helpt de levensduur van de andere filters te beschermen.

2: Actieve koolfiltratie adsorbeert geuren en VOC uit de lucht.

3: Het TRUEHEPA-filter vangt 99,97% van de deeltjes in de lucht op. Anti-microbiele behandelin op het HEPA-filter vermindert effectie de ontwikkeling van bactierien en schimmels op het filter.

4: De PLASMATRUE bipolaire ionosator verbetert het rendement van het deeltjesfilter.

Slim

Gepatenteerde EnviroSmartTM -technologie maakt gebruik van dubbele zelfregulerende lasersensoren om geluid, beweging en luchtkwaliteit te meten.

Deze technologie betekent dat AeraMax Professional hard werkt wanneer dat nodig is, waar mogelijk naar stand-by gaat, waardoor energie wordt bespaard en de levensduur van de filters wordt verlengd.

Er zijn twee detectiemodi:

Normale modus: past zich automatisch aan tussen alle ventilatorsnelheden om de luchtkwaliteit te regelen (ideaal voor de meeste gedeelde ruimtes)

Stille modus: gebruikt stillere ventilatorsnelheden wanneer de ruimte bezet is en alle ventilatorsnelheden wanneer de ruimte onbezet is (ideaal waar lawaai een probleem zou kunnen zijn)


Zien is geloven - de beste manier om de huurders

van uw instelling te laten zien dat u hun gezondheid serieus neemt, is ze het te laten zien! Het onzichtbare wordt zichtbaar met PureViewTM-technologie, een display dat de lezers het verschil laat zien terwijl ze het verschil voelen.

Twee hoogwaardige laser deeltjestellers bewaken de luchtkwaliteit bij het binnenkomen en het verlaten van de machine, waardoor het scherm de luchtkwaliteitsgegevens in twee verschillende weergavemodi kan weergeven:

Modus 1: geeft de huidige luchtkwaliteit in de ruimte en het percentage deeltjes dat in real- time wordt opgevangen weer.

Modus 2: PM2.5 geeft het aantal deeltjes weer kleiner dan 2.5 micron die de unit binnenkomen en worden verwijderd inhet filtratieproces.

Het scherm toont ook VOC/geuren niveaus en geeft visuele meldingen wanneer het filter vervangen moet worden.

Maximale gemoedsrust voor de gebruikers van uw locatie en maximale zichtbaarheid voor uw facilitaire team.

Geintergreerd

De Aeramax Professional is ontworpen om naadloos te intgegreren in de omgeving van je bedrijf. Alle modellen zijn wandmontagegeschikt, onopvallend en esthetisch aantrekkelijk, zodat je zorgeloos de lucht kunt zuiveren waar dat het meeste nodig is.

Betrouwbaar

Alle Aeramax Professional units zijn gebouwd met het oog op een werking van 24 uur per dag 365 dagen per jaar. Dat betekent voortdurend gebruik...en dat betekent dat ze zijn gebouwd met superieure componenten, hoogwaardige filters en versterkte behuizingen.

Het Aeramax Professional verschil

Het begint met de belangrijke HEPA-filtratie

Een goed ontworpen machine laat je snel in de steek bij het gebruik van slechte filters. De True HEPA filters voldoen aan de IEST 1.5 HEPA standaard die 99,97% filtratie van de deeltjes aantoont van 0,3 micron grootte. Bovendien kunnen onze filters meer dan 97,8% van de vervuilende stoffen opvangen bij 0,1 - 0,15 micron, gebaseerd op de testgegevens van de IBR-laboratoria.

HEPA stopt niet met filteren onder 0,3 micron

HEPA filters werken niet als een zeef. De realiteit is dat alle HEPA filters ALLE deeltjesgrootte kunnen opvangen. Door de fysica van de werking van HEPA filters (diffusie, onderschepping en impregnering) is er vaak een onbeduidende daling van de filtratie-efficientie in de buurt van 0,3 micron. De filtratie-efficientie gaat verder met een hoog percentage ver onder deze deeltjesgrootte.

Gecertificeerde prestatie tegen influenza

Aeramax Professional is getest door een onafhankelijke partij en heeft aangetoond dat het 99,99% van het griepvirus in de lucht binnen 20-35 minuten na gebruik verwijdert.

Welk model is voor mij geschikt? Dat bespreken we graag met je omdat dit afhankelijkis van verschillende factoren en daarom:

Neem voor meer informatie of een demo contact met de verkoop van Tjill. We zijn te bereiken via [email protected] of op 085-760 02 59

Bronnen:
1 https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/7/20-0885_article
2 https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2004973
3 https://medium.com/@jurgenthoelen/belgian-dutch-study-why-in-times-of-covid-19-you-can-not-walk-run-bike-close-to-each-other-a5df19c77d08

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.